На Вінниччині знешкодили наркосиндикат з мільйонними оборотами

Фото, відео

На Вінниччині поліцейські поклали край роботі трьох нарколабораторій та вилучили наркотиків і психотропів більш як на 10 млн грн.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області, передає Укрінформ. 

«У ході спецоперації правоохоронці викрили злочинне угрупування у складі 10 осіб, котре партіями постачало психотропи майже у всі регіони України. Місячний дохід наркодилерів сягав 2 млн грн, а одноразово вони могли виготовити до 65 кг амфетаміну та його прекурсору - фенілнітропропену. Їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Очолили нелегальний «бізнес» 27-річний чоловік із 28-річною дружиною, які залучили до протиправної діяльності своїх родичів. Вони замовляли хімічні речовини та обладнання через інтернет. У трьох нарколабораторіях працювали «лаборанти» і фасувальники, були ще охоронці та водії. Готовий товар забирали кур’єри, котрі оптом доставляли його замовникам у різні регіони. Далі амфетамін поширювався «закладками».

Усі десятеро учасників злочинного угруповання - жителі Вінницької області віком від 27 до 62 років. У процесуальному порядку були затримані восьмеро фігурантів.

Під час 40 одночасних санкціонованих обшуків у пʼяти регіонах за місцями проживання зловмисників, у транспортних засобах та в лабораторіях правоохоронці вилучили близько 18 кг амфетаміну в сухому та концентрованому вигляді, 5 кг канабісу елітного сорту, прекурсори та 200 л хімреактивів.

Також вилучено хімічно-лабораторне обладнання, яке використовувалося під час синтезу психотропу, пакувальні матеріали, електронні ваги, понад мільйон гривень, шість автомобілів, банківські та сім-карти, чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку. А також - документи, у тому числі паспорт громадянина РФ, зброю, набої та інші речові докази. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних засобів, психотропів та прекурсорів сягає 10 млн гривень.

Усім затриманим вручили підозри, суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Наголошується, що заходи з викриття наркоугруповання проводили більше сотні правоохоронців, процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Читайте також: У Києві ліквідували банду наркоділків з «товаром» на ₴122 мільйони

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд Києва узяв під варту 50-річного киянина, обвинуваченого у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.