У Львові понад 40 команд узяли участь у дитячому фестивалі робототехніки

Фото

У Львові пройшов дитячий фестиваль робототехніки RoboTech Generation, в якому взяла участь 41 команда.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

"У Львові відбувся дитячий фестиваль робототехніки RoboTech Generation. 41 команда взяла участь у справжньому святі технологій та представила власні проєкти", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в міськраді, серед представлених на фестивалі проєктів були роботи, що вміють прибирати та готувати, роботи-сумо, що боролися між собою, система гідропоніки та автоматичного поливу рослин, роботи-розмінувальники та багато іншого. Відвідувачі мали нагоду на власні очі побачити виставку, а також практичне застосування цих винаходів. Найбільше захопило дітей конструювання геймпаду для керування роботами, а ще майстер-клас із програмування та пілотування. Молодші діти мали змогу спробувати свої сили у створенні та керуванні програм за допомогою робота-панди.

Читайте також: «Житомирська політехніка» запустила акселератор для технологічних стартапів

Учасниками фестивалю стали 140 учнів та майже 50 педагогів. Загалом подію відвідали сотні львів’ян і гостей міста.

У Львові понад 40 команд узяли участь у дитячому фестивалі робототехніки / Фото: Львівська міська рада

Інформують, що спеціальними нагородами від спонсорів події, Школи програмування Web Skill, відзначили команди ліцею № 66, школи № 55 та ліцею «Надія».

Як повідомляв Укрінформ, литовські школярі на міжнародному турнірі з робототехніки відмовилися працювати в командах із росіянами.