Бойовику «ДНР» оголосили підозру за зґвалтування жительки Рубіжного на Луганщині

Фото

Правоохоронці оголосили підозру учаснику проросійського терористичного угруповання «ДНР», який двічі зґвалтував жительку Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Фігурантом є 28-річний бойовик незаконного збройного формування «Каскад». На своїй сторінці в соціальній мережі він опублікував фото з посвідченням учасника «спеціальної воєнної операції», за яку отримав російську медаль «За мужество».

Потерпіла - 37-річна жінка, яку російські загарбники викрали та помістили до приміщення Рубіжанського міського суду, що слугувало їм як місце для нелегального утримання українців.

Встановлено, що вночі фігурант забрав жінку із приміщення суду та відвіз до квартири, яку загарбники використовували як місце дислокації. У подальшому він зґвалтував потерпілу під погрозою, що в разі вчинення опору її зґвалтують усі російські солдати, присутні в будівлі. Після вчинення злочину підозрюваний повернув жінку до місця утримання, а наступної ночі, погрожуючи зброєю, повторив свій злочин.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру п'ятьом бойовикам, які штурмували Мар’їнку та Вугледар

Слідчі зібрали проти фігуранта достатньо доказів. Йому інкримінується порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України), а саме - жорстоке поводження із цивільним населенням.

Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, російському військовому заочно оголосили підозру за розстріл цивільного автомобіля в Гостомелі Київської області на початку повномасштабного вторгнення.

Фото: Національна поліція