САП подала позов про конфіскацію активів начальника сервісного центру МВС на Дніпропетровщині

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звернувся до Вищого антикорупційного суду з клопотанням про визнання необгрунтованими і спрямування в дохід держави активів на майже 7 млн грн начальника територіального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє пресслужба САП, передає Укрінформ.

Зазначається, що під час обшуку за місцем проживання посадовця та в його автомобілі виявлено майже 5 млн грн.

Крім того, за результатами моніторингу способу посадовця з’ясувалось, що попри те, що автомобіль Škoda Kodiaq, 2023 року випуску та вартістю понад 2 млн грн, зареєстрований на близького родича, фактично користувався ним начальник територіального сервісного центру.

Читайте також: Апеляція ВАКС залишила без змін запобіжний захід для ексміністра Сольського

“Аналізом доходів та видатків посадовця, та його родини встановлено неможливість набуття готівкових грошових коштів та транспортного засобу за рахунок законних джерел. Зважаючи на це, прокурор САП звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими цих активів і їх стягнення з посадовця і його родини в дохід держави”, - йдеться у повідомленні.

На автомобіль накладено арешт.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки набуття необґрунтованих активів у начальника територіального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області на понад 6,9 млн грн.

“Ознаки набуття необґрунтованих активів на понад 6,9 млн грн виявлено під час моніторингу способу життя посадовця з урахуванням матеріалів, зібраних в межах досудового розслідування Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Східного регіону у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди працівником територіального сервісного центру МВС”, - ідеться у повідомленні.

Службовець у своїх поясненнях доводив, що частину готівки у розмірі 90 тис. дол., яку вилучили у нього під час обшуку, йому позичили треті особи. Однак НАЗК встановило, що позичальники не мали для цього достатньо коштів із законних джерел.

Як повідомлялося, НАЗК за результатами моніторингу способу життя виявило у колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ ознаки корупційного кримінального правопорушення на майже 33 млн гривень.

Фото: САП