У Вінниці попрощалися з наймолодшим захисником «Азовсталі» Назарієм Гринцевичем

Фото

У Вінниці 10 травня попрощалися з одним із наймолодших захисників «Азовсталі» Назарієм Гринцевичем («Грінкою»), який після звільнення з полону знову пішов боронити країну.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Загиблого воїна друзі, близькі та земляки зустріли живим коридором на в’їзді у рідне місто. Відспівали Назарія Гринцевича у Свято-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ.

У Вінниці попрощалися з наймолодшим захисником «Азовсталі» Назарієм Гринцевичем / Фото: Олександр Лапін. Укрінформ

Громадянська панахида відбулась на стадіоні футбольної команди «Нива».

Поховали захисника у Вінниці на Алеї Героїв Сабарівського кладовища.

Нацгвардієць Назарій Гринцевич (позивний «Грінка») три місяці разом із побратимами тримав оборону на «Азовсталі», був бойовим медиком. Понад чотири місяці він перебував у російському полоні. У межах великого обміну його звільнили разом із 215 українськими військовополоненими.

Після повернення та реабілітації Назарій знову повернувся у військо і разом із товаришами заснував Підрозділ спецпризначення Артилерійської групи Бригади «АЗОВ» «Контакт 12», де був командиром взводу оптичних спостерігачів.

Назарій Гринцевич був активістом патріотичної молодіжної організації «Центурія», входив до складу вінницьких ультрас, які вболівали за вінницьку футбольну команду «Нива».

Він загинув 6 травня у бою поблизу міста Кремінне Луганської області. 10 березня Назару Гринцевичу виповнився 21 рік. Він був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню.