На Київщині 90% представників бізнесу відновили роботу - Кравченко

90% представників бізнесу Київської області вже відновили свою роботу, 76% підприємств уже працюють на повну потужність.

Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко під час виступу на другому Міжнародному саміті міст і регіонів, передає кореспондент Укрінформу.

«Бізнес Київщини вистояв, адаптувався до викликів, відбудувався та розвивається. 90% представників бізнесу вже відновили свою роботу, 76% підприємств Київщини вже працюють на повну потужність», – сказав Кравченко.

Він зазначив, що Київщина входить у п’ятірку лідерів серед регіонів, привабливих для ведення бізнесу, там стабільно зростає кількість нових суб'єктів господарювання.

За його інформацією, лише за три місяці цього року сума сплачених податків та зборів до бюджетів усіх рівнів зросла на 32% порівняно з минулим роком.

Читайте також: Київщина і штат Вашингтон запускають онлайн-майданчик для роботи бізнесів

Крім того, начальник КОВА підкреслив, що Київська область економічно розвинена, приваблива для бізнесу та нових інвестицій, має значний індустріальний та транзитний потенціал, розвинену транспортну інфраструктуру тощо.

Він поінформував, що Київщина п’ята за обсягом валового регіонального продукту, входить у трійку за обсягом капітальних інвестицій, у четвірку за обсягом прямих іноземних інвестицій серед інших регіонів. Крім того, область має потужні промислові та агропромислові комплекси, високий рівень підприємницької діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області вже відновлено майже 17,5 тис. об’єктів, пошкоджених внаслідок вторгнення Росії.