Загарбники за добу поранили трьох жителів Донеччини

За минулу добу, 8 травня, росіяни завдали поранень трьом жителям Донецької області.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін, передає Укрінформ.

За його словами, «за 8 травня росіяни поранили 3 жителів Донеччини: 2 - у Красногорівці і 1 - у Петрівці».

Згідно з оприлюдненою ним інфографікою, загалом від початку повномасштабної війни на Донеччині загинули 1955 людей і 4884 осіб зазнали поранень. Дані наведені без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пізніше поліція області повідомила, що Донецька область за минулу добу, 8 травня, зазнала 1870 російських обстрілів, постраждали дев’ять населених пунктів, пошкоджено 31 цивільний об’єкт.

«Протягом доби Донеччина зазнала 1870 ворожих обстрілів… Влучання зафіксовані в 9 населених пунктах: містах Гірник, Залізне, Красногорівка, Курахове, селищах Гостре, Петрівка, селах Зоря, Рай-Олександрівка, Стара Миколаївка», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ворог застосував авіацію, РСЗВ «Ураган» та артилерію. Поліція задокументувала воєнні злочини РФ. У результаті пошкоджено 31 цивільний об’єкт: 23 житлових будинки, адмінбудівлі, автомобілі, ЛЕП, газопровід.

Зокрема, три керовані авіабомби «КАБ-250» росіяни скинули на Стару Миколаївку, били по селу і з артилерії. Пошкоджено 16 приватних будинків, автомобілі, лінію електропередачі, газопровід.

Читайте також: На фронті за добу - 146 зіткнень, найбільше атак на Авдіївському напрямку

Із РСЗВ «Ураган» армія РФ накрила Рай-Олександрівку, де пошкодила приватну оселю, автомобіль.

Внаслідок артилерійських обстрілів у Залізному зруйновано дві оселі, в Гірнику - два приватні будинки й автомобіль.

Крім того, в ніч на 9 травня російські війська атакували Лиман - тип озброєння встановлюється. За попередніми даними, люди не постраждали. Руйнувань зазнали три багатоквартирні та 19 приватних будинків, об’єкти соціальної інфраструктури, автомобілі, газопровід.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови ОВА, Часів Яр на Донеччині майже повністю зруйнований, станом на 8 травня в місті залишаються 679 людей.