На Закарпатті упередили розтрату ₴7 мільйонів на реконструкцію стадіону

Детективи Бюро економічної безпеки у Закарпатській області упередили незаконну розтрату майже 7 млн грн на реконструкцію стадіону.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

2Встановлено, що посадовці однієї з селищних рад області без використання електронної системи закупівель уклали договір підряду щодо завершення будівельних робіт з реконструкції стадіону. Вартість послуг становила майже 7 млн грн. Аргументували такі дії доцільністю закупівлі додаткових робіт в одного з підрядників, що раніше проводив будівельні роботи на цьому ж об’єкті", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначають, проаналізувавши наявні документи, співробітники БЕБ встановили, що договір на додаткові роботи фактично було укладено з іншою компанією. За результатом виявленого порушення аналітики Територіального управління БЕБ у Закарпатській області рекомендували замовнику перевірити дотримання законодавства у сфері публічних закупівель та усунути передумови незаконних витрат бюджетних коштів.

Читайте також: БЕБ на Волині вилучило контрабандні електронні сигарети на ₴3,2 мільйона

Розглянувши рекомендацію БЕБ, замовник розірвав договір підряду, підписаний без проведення тендеру. Незаконне використання 7 млн грн упереджено, кошти збережено у місцевому бюджеті.

Як повідомлялося, нещодавно БЕБ викрило в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах керівників енергетичної компанії.