Через негоду знеструмлені споживачі у трьох областях - Міненерго

Станом на ранок 7 травня через несприятливі погодні умови є знеструмлені споживачі у Житомирській, Чернігівській та Сумській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зокрема, на Чернігівщині через негоду знеструмлено 4256 абонентів, на Житомирщині - понад 1000, на Сумщині - понад 600.

За даними Міненерго, через бойові дії залишаються без світла 26,7 тис. споживачів на Харківщині, 45,1 тис. - на Донеччині, 5,4 тис. - на Сумщині, 3,8 тис. - у Запорізькій області, 1,6 тис. - на Чернігівщині. У Херсоні знеструмлено 2,8 тис. споживачів, в області - 27,4 тис.

За добу енергетики відновили електропостачання 10 тис. абонентів на Київщині, що знеструмлювалися через негоду; 3,7 тис. споживачів на Харківщині та 12,5 тис. споживачів на Донеччині, що були без світла через обстріли.

Читайте також: Польща вчора купувала надлишки української електроенергії

У Запорізькій області заживлено 101 родину на прифронтових територіях, що були знеструмлені через обстріли, та 2,4 тисячі абонентів, які вимикалися через технологічні порушення.

Як передавав Укрінформ, голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький сьогодні раніше повідомив, що енергопостачання для споживачів у Сумській області, які знеструмлювалися через атаку 6 травня, майже повністю відновлене.