Війська РФ за добу обстріляли 17 населених пунктів Харківщини

На Харківщині за минулу добу від російських обстрілів постраждали 17 населених пунктів. Є поранені та загиблі серед цивільного населення.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 17 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Стрілеча, Гатище, Котлярівка та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Харків, Слобожанське, Веселе, Черкаські Тишки, Петропавлівка, Іванівка", - поінформував він.

За даними Синєгубова, у селах Борщова та Слобожанське внаслідок обстрілів горіли будинки. Загинув 49-річний цивільний чоловік, який знаходився на вулиці поруч з будинком.

Крім того, ворог скинув КАБ на село Черкаські Тишки Харківського району. "Удар в приватний будинок. Пошкоджено газову трубу. Постраждала 75-річна жінка", - йдеться в повідомленні.

В ніч на 5 травня російські окупанти артилерією обстріляли село Олександрівку. Постраждали п‘ять домогосподарств, пошкоджено будинки, господарські споруди. В частині села було відсутнє світло, пошкоджено енергомережі, зазначив голова ОВА.

Читайте також: ППО вночі збила 23 із 24 «Шахедів», якими Росія атакувала Україну

Він додав, що за минулу добу українські війська на Куп’янському напрямку відбили 12 атак, зокрема у районах н.п. Синьківка, Піщане, Кислівка Харківської області.

Упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 29,13 га території, знищили 451 вибухонебезпечний предмет.

Як повідомлялося, у Харкові через атаку російських ударних безпілотників вночі 5 травня постраждали шестеро людей, зокрема дитина.