Доньці найстаршої матері України знайшли опікуна

Донька найстаршої матері України 78-річної Валентини Підвербної із Чернігова має опікуна.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповіла начальниця управління у справах дітей Чернігівської міської ради Олена Зінченко.

"Аня, донька найстаршої матері України Валентини Підвербної, із березня має офіційного опікуна. Це знайома її матері, 50-річна Олена. Дитина задоволена проживанням в родині опікуна й скарг не має. Інших варіантів опікунства щодо Ані не надходило. Дитина зараз ходить в окулярах. Розглядається можливість хірургічного втручання", – сказала Олена Зінченко.

Читайте також: Суд відібрав доньку від найстаршої матері України - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2023 року в одній із соціальних мереж з’явилися дописи доньки Валентини Підвербної – Анни, де дитина заявила про фізичне та психологічне знущання з боку матері. Рішенням виконкому Чернігівської міськради дитину вилучили від матері. 20 жовтня 2023 року Новозаводський районний суд Чернігова ухвалив рішення відібрати дитину у Валентини Підвербної без позбавлення її батьківських прав.

Валентина Підвербна стала найстаршою матір'ю України у 2011 році. У 65 років вона народила доньку Анну методом штучного запліднення.

Фото ілюстративне