На Рівненщині у держвласність повернуть захисні дамби вартістю понад ₴2,3 мільярда

Рішенням Господарського суду Рівненської області у державну власність повернуть гідротехнічні споруди вартістю понад 2,3 млрд гривень, які розташовані на території Вараського району.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«Рішенням Господарського суду Рівненської області задоволено позовні вимоги Вараської окружної прокуратури та зобов’язано приватне товариство, зареєстроване у Києві, повернути у державну власність комплекс гідротехнічних споруд загальною площею 170 859 м², які розташовані на території Вараського району», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокуратура встановила, що у 2016 році внаслідок незаконної державної реєстрації прав на нерухоме майно комплекс гідротехнічних споруд, загальною вартістю понад 2,3 млрд гривень, який на той час перебував у власності державного підприємства, перейшов у приватну власність.

Як підкреслюється, у подальшому, внаслідок внесення цих захисних дамб до статутного капіталу приватної юридичної особи та їх подальшого перепродажу, вказане майно опинилось у власності однієї з київських агрофірм.

Читайте також: На Вінниччині громаді повернули землі водного фонду вартістю ₴4,4 мільярда

У прокуратурі інформують, що оскільки державне підприємство, якому належали спірні гідротехнічні споруди, наразі вже приватизоване – їх передадуть до регіонального відділення Фонду державного майна України, яке зможе його ефективно використовувати для отримання державою прибутку.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині в Корці суд повернув протирадіаційне укриття з незаконного володіння.

Фото: Рівненська обласна прокуратура