Удар по Харкову: кількість постраждалих зросла до п'яти

Фото

Кількість постраждалих через удар російських військ по житловому кварталу Шевченківського району Харкова зросла до п'ятьох осіб.

Про це Харківська обласна прокуратура повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зокрема, 45-річний чоловік дістав уламкові поранення. У чотирьох жінок віком від 37 до 72 років діагностована гостра реакція на стрес.

Прокурори спільно зі слідчими поліції задокументували наслідки ворожої атаки. За фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України) розпочате досудове розслідування.

Встановлено, що через ворожий удар пошкоджень зазнали щонайменше 13 багатоповерхівок та приватних будинків, а також навчальні заклади, кафе, гуртожиток, готель, автомобілі, гаражі тощо.

Читайте також: Росіяни обстріляли з «Градів» Гуляйполе, загинули троє цивільних

За попередніми даними, загарбники запустили по місту з літака два "уніфіковані міжвидові плануючі боєприпаси".

Як повідомляв Укрінформ, близько 11:45 7 квітня російські загарбники із застосуванням літака здійснили з території Бєлгородської області масований обстріл центральної частини Харкова.

Два ворожі боєприпаси влучили на територію подвір’я житлової забудови в Шевченківському районі міста за 80 метрів від входу до центрального парку відпочинку, де на той час перебували багато людей, зокрема діти. Повідомлялося про трьох постраждалих.