Житель Закарпаття намагався переправити через кордон велику групу чоловіків

Фото, відео

Прикордонники Мукачівського загону зупинили біля кордону з Угорщиною 17 чоловіків.

Про це повідомила Держприкордонслужба, передає Укрінформ.

Як зазначається, прикордонні наряди від відділів «Косино» та «Лужанка» виявили на околиці села Велика Бийгань 12 осіб, які прямували в бік державного кордону. Згодом за допомогою безпілотника було виявлено ще 5 осіб.

"16 із затриманих чоловіків мали намір незаконно потрапити в Угорщину. Усі вони є жителями дев’яти різних областей України, а саме: Дніпропетровської, Івано-Франківської, Донецької, Луганської, Київської, Чернігівської, Запорізької, Закарпатської та Львівської. Супроводжував зловмисників 27-річний місцевий мешканець, який разом із п’ятьма своїми «клієнтами» намагався втекти від прикордонників", - поінформували у ДПСУ.

Затриманих доправили до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин та складання протоколів про адмінправопорушення.

Загалом 16 "клієнтів" сплатили переправникам 111,5 тисячі доларів.

Читайте також: За неіснуючий гумовий човен ухилянти заплатили по $5000

Прикордонники направили повідомлення до Нацполіції щодо виявлення у діях 27-річного закарпатця ознак злочину, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Співробітники оперативно-розшукових підрозділів Мукачівського загону встановлюють усіх причетних до організації протиправної діяльності осіб.

Як повідомлялось, на Закарпатті СБУ викрила групу осіб, яка системно переправляла за кордон чоловіків лісовими стежками.