На Одещині попрощалися з родиною військових, які загинули під час ворожої атаки дронів

Фото

У селищі Раухівка Одеської області 5 березня в останню путь провели родину Кравець. Олег, Тетяна, 7-місячна Ліза, 10-річний Сергій та 8-річна Злата загинули унаслідок влучання російського дрона у багатоповерхівку в Одесі 2 березня.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

На Одещині попрощалися з родиною військових, які загинули під час дронової атаки ворога / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Олег та Тетяна Кравець були військовослужбовцями. Батьки Олега Кравця втратили обох синів: молодший брат Євген загинув на війні ще у 2014 році.

«Його відмовляли до останнього, але Олег сказав, що коли його молодший брат боронить Україну, йому не дозволяє совість лишатися в тилу. Олежек і Євген закінчили відмінно школу, дуже хороші діти! Вони були дуже цілеспрямованими, мали патріотичне виховання. Бути на війні у передній лінії та загинути так - це трагедія. На початку війни Олег вивіз Тетяну з палаючого Маріуполя, де вона несла службу, а загинули вони від «шахеда»… Їхній батько - теж військовий, дуже стримана людина. Коли він дізнався - він ридав», - розповіла шкільна вчителька Олега та Євгена Олена Іванівна.

Напередодні трагедії родина планувала завітати у Раухівку до батьків на вихідні, але старший син Тетяни Володимир поїхав до рідних раніше, це врятувало йому життя.

«Добрий сонячний хлопчик, всім ділився з дітьми. Усмішка з його обличчя не сходила. Завжди підбігав до мене, притулявся. Йому трошки не вистачало мами, адже вона була на війні. Він дуже любив сестричку Злату, вона мала бойовий характер та хоч і була молодшою, завжди заступалася за Сергійка… Тетяна була дуже хорошою мамою, сонячною, світлою. Завжди вона відгукувалася, приходила, цікавилася дітьми. Це велике горе, величезне і незбагненне», - розказала класна керівниця Сергія Марія Григорівна.

Прощалися з родиною Кравець всією громадою. Люди вишикувалися у живий коридор, щоб віддати останню шану полеглим. Відспівали родину у місцевій церкві. Священник, який проводив церемонію, зауважив, що такої трагедії не бачив за 35 років служіння.

Тетяну та маленьку Лізу поховали в одній труні. Окрім квітів, люди приносили іграшки для старших дітей.

Жителі громади згадують родину Кравець добрими словами та розказують, що вони були дуже щасливою та світлою парою.

Читайте також: На Одещині попрощалися з військовим, чию родину у 2022 році вбила російська ракета

«На питання про те, яке його життєве кредо Олег завжди відповідав так: «Прийшов, побачив, переміг». Таким він і закарбувався у пам’яті. Ціною найкращих ми виборюємо право на наше існування, на те, щоб розмовляти рідною мовою», - сказав під час церемонії поховання побратим Олега.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 2 березня російські загарбники атакували Одесу ударними безпілотниками. Влучання відбулося по багатоповерховому житловому будинку на території спального району міста – зруйнований під'їзд із 18 квартирами.

Унаслідок ворожого удару загинули 12 громадян, зокрема п'ятеро дітей, ще 20 людей постраждали.