На Закарпатті затримали банду, яка викрадала елітні автівки

Фото

На Закарпатті поліція затримала злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на угоні елітних авто.

Про це повідомили в Фейсбуці поліції Закарпатської області, передає Укрінформ.

«Співробітники кримінальної поліції ГУНП в Закарпатській області провели ряд оперативних заходів, за результатами яких викрили групу зловмисників, причетних до незаконного заволодіння дороговартісними автівками у регіоні», - йдеться в повідомленні.

У ході слідства було встановлено, що організатором схеми є 42-річний закарпатець, який залучив до вчинення злочину ще двох спільників: один із них займався виготовленням та прошивкою автомобільних ключів; інший був відповідальний за технічний стан автівок та готував їх до подальшого продажу.

«Клієнтів, готових за заниженою вартістю придбати елітне авто, підшукував особисто організатор за межами області», - зазначають в поліції.

Як повідомляється, оперативникам вдалося впіймати членів угруповання на незаконному заволодінні автомобілем марки Range Rover.

«Власник на тривалий час залишив своє авто на одній із неохоронюваних автостоянок в Ужгороді. Зловмисники скористалися цим, і вже за напрацьованою схемою, викрали транспортний засіб. Автівку вони ретельно перевірили на наявність приладів для стеження, так званих GPS-трекерів, і після цього переховували її в різних населених пунктах області, час від часу змінюючи місце», - повідомили в поліції.

Зазначається, що оперативники затримали підозрюваних, коли ті переганяли викрадений Range Rover на продаж. Затримання відбулося у одному з дворів міста Перечин.

Читайте також: Викрили зловмисника, який привласнив банківську картку загиблого в авіакатастрофі у Броварах

«Відповідно до статті 208 КПК України зловмисників помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі Ужгородського районного управління поліції повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України. За скоєне затриманим загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої», - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним обрали запобіжний захід в Ужгородському міськрайонному суді. Відповідно до ухвали суду підозрюваних взято під варту з можливістю внесення грошової застави загальною сумою понад 2 мільйони гривень.

Як повідомляв Укрінформ, торік суд призначив жителю Києва покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна за викрадення автомобілів.