У Запоріжжі відкрили виставку світлин, зроблених військовими на лінії фронту

Фото

У Запоріжжі відкрилася фотовиставка “На передовій життя”, на якій представлено знімки, зроблені під час виконання військовими бойових завдань, зокрема і на Авдіївському напрямку.

Захід організували 116-та окрема механізована бригада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочемо привернути увагу людей до виконання бойових завдань складом 116-ї бригади. Показуємо це через фото, які зроблені в різних населених пунктах: Авдіївці, Новоселівці, Бердичах. Саме там починаючи з середини листопада минулого року військові виконували завдання”, - сказав старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 116-ї ОМБр із позивним “Кобра”.

У Запоріжжі відкрилась виставка фотографій, зроблених військовими на лінії фронту / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Ця бригада була сформована рік тому, її підрозділи брали участь як в оборонних, так і в наступальних діях. Їхній девіз “Жити - значить перемагати”.

Автор фоторобіт, боєць із позивним “Кіт”, розповів, що хотів показати життя на фронті. Фотографії зроблені з грудня 2023 року до лютого 2024-го в зоні виконання бойових завдань.

“Це пам'ять, а по-друге - важливо, щоби люди знали, що відбувається на лінії фронту. Важливо, щоб роботу бійців цінували та бачили. Кожен підрозділ - це окрема історія, це окрема маленька родина”, - каже “Кіт”.

Читайте також: У Запоріжжі відкрили виставку «Незламні люди війни»

За словами військових, такі виставки дуже важливі, адже це можливість перезавантажитись, передусім психологічно.

Як повідомлялося, в Одесі відкрилася благодійна фотовиставка «Крізь біль до свого» журналістки Олени Соломонової, кошти від продажу світлин та донати підуть на підтримку ЗСУ.