Хірургічний корпус «Незламні»: Львів на конференції у Токіо підписав кілька меморандумів про співпрацю

У Токіо на Конференції з відбудови України делегація зі Львова зустрілася з потенційними партнерами та підписали кілька меморандумів про співпрацю.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Наразі в нашому списку вже є меморандум між урядами України та Японії, договір Львова з Panasonic, Sojitz та Nippon Koei. Буде більше. Це тільки початок. Тепер важливо, щоб ці договори не залишилися лише на папері, а були реалізовані на користь України», - додав мер.

За його словами, під час конференції в Японії, зокрема, йшлося про залучення нових партнерів для будівництва хірургічного корпусу Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN), який проєктує всесвітньовідомий архітектор Шігеру Бану.

«Ми в Японії. Наша ціль – новий хірургічний корпус UNBROKEN. В лікарні вже не вистачає місць для пацієнтів. Унікальність проєкту в тому, що це українські матеріали та японські технології», - написав Садовий.

Він подякував всесвітньо відомому архітектору Шігеру Бану, який розробив проєкт майбутнього корпусу та опікується цим проєктом.

Як повідомляв Садовий Суспільному, у червні 2023 року японський архітектор Шігеру Бан перебував з візитом у Львові. На прохання міського голови Львова він погодився допомогти у проєктуванні корпусу лікарні.

Архітектор відомий своїми нестандартними підходами до будівництва. Серед найвідоміших робіт: музей гори Фуджі у Японії, музей сучасного мистецтва Центр Помпіду в місті Мец (Франція) та Музичний театр на річці Сена у Парижі. Всі ці роботи є пам’ятками архітектури ХХІ-го століття.

Читайте також: Україна та Японія підписали 56 документів про співпрацю та відбудову - Шмигаль

За попереднім проєктом передбачено, що центр матиме вісім поверхів – два під землею та шість наземних. Основна конструкція – з бетонними ядрами, а всередині будуть дерев’яні рішення без металевих з’єднань.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові за участю посла Євросоюзу Катаріни Матернової заклали капсулу під будівництво соціального житла для поранених українців за проєктом UNBROKEN.