Волонтер із Тернопільщини продав своє авто, щоб купити дрони для захисників

Відео

Волонтер із Тернопільщини Василь Конько продав свій автомобіль Nissan Qashqai за 9 тисяч доларів, щоб придбати дрони-камікадзе для батальйону “Карпатська Січ”, де служить його побратим.

Про це повідомило видання “Тернополяни”, передає Укрінформ.

"Зранку тільки виклав той пост у Фейсбуці й вже люди відгукнулися. Приїхали, дають кошти. Я вже зв’язався зі Сходом, з хлопцями. Вони вже шукають ті дрони, що їм безпосередньо потрібні", - розповів волонтер.

Він зазначив, що про дрони його попросив побратим з Тернопільщини Ігор Костюк, який воює в батальйоні “Карпатська Січ”. Тож за гроші, які вторгував за машину, волонтер хоче купити 25 FPV-дронів, які несуть на собі вибухівку на певну ділянку, на певну відстань.

"Я не буду сам купувати, я віддам кошти тим спеціалістам, хто на цьому розуміється. Потім з Ігорем Костюком вони сконтактують. І їм напряму доставлять ці дрони. Дрон — це врятовані життя хлопців", - сказав чоловік.

Читайте також: Волонтери Прикарпаття придбали сто ручних гранатометів для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, американець, який приїхав до родичів на Тернопільщину, придбав для українських воїнів два квадрокоптери Mavic 3 е.