Вінницькі ліцеїсти вирощують мікрозелень і підтримують ЗСУ

Учні вінницького ліцею №20 у межах проєкту «Розумний город» вирощують мікрозелень, частина коштів від продажу якої спрямовуватиметься на підтримку ЗСУ.

Про це повідомила Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Вінницький ліцей №20 з початку цього року вирішив долучись до реалізації нового інноваційного проєкту - вирощування мікрогріну (мікрозелені – ред.) з подальшою реалізацією продукції, який має назву «Розумний город». Цей проєкт є не лише способом навчити школярів сільськогосподарських навичок, ай благодійним внеском вінницької молоді для Збройних сил України», - йдеться у повідомлені.

За інформацією міськради, частина коштів, отриманих від продажу мікрогріну, спрямовуватиметься на благодійний фонд, який підтримує ЗСУ.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині за тиждень отримали опалювальні матеріали 600 сільських родин

У межах проєкту школярі набуватимуть практичних знань про процес вирощування мікрогріну, опанують уміння доглядати за рослинами та збирати врожай. Це навчить їх відповідальності та навіть допоможе в майбутньому відкрити власну справу.

Проєкт діє за підтримки посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Як повідомлялось, десятирічний школяр із Тиврова на Вінниччині Святослав Вербицький допомагає ЗСУ, збираючи кошти від продажу власноруч зібраного насіння овочів та квітів.