Роковини ракетного удару по багатоповерхівці: у Дніпрі вшанували пам’ять загиблих

Фото, відео

У Дніпрі сьогодні вшанували пам'ять 46 жителів міста, загиблих рік тому від влучання в багатоповерховий будинок російської ракети.

Про це в Телеграмі повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми згадуємо одну з найтрагічніших сторінок в історії нашої незалежної України. Рік тому, 14 січня 2023 року, світ сколихнула страшна новина про російський ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі, внаслідок якого загинуло 46 наших людей», - заявив Лукашук.

Він зазначив, що цей день залишив глибокий шрам на серці кожного українця.

Роковини ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

«Серед жертв були діти, літні люди, молодь - кожен з них мав свої мрії, плани та надії на майбутнє, жорстоко обірвані цим безжальним ударом окупантів. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх, хто загинув у той день. Висловлюю глибокі співчуття сім’ям загиблих та постраждалим». – написав голова облради.

Читайте також: У Дніпрі внаслідок ракетних ударів РФ є постраждалі та загиблі

Він підкреслив, що ця трагедія ще раз нагадала про ціну, яку Україна платить за свою свободу та незалежність. Українці продовжують боротися за мир, за незалежність, за майбутнє, в якому подібні трагедії ніколи не повторяться.

«Схиляємо голови у скорботі за усіма, чиї життя обірвали терористи РФ. Російські вбивці неодмінно отримають відплату та справедливе покарання за кожну скалічену долю», - наголосив Лукашук.

Як повідомлялось, російська ракета влучила в житловий будинок у Дніпрі 14 січня 2023 року. Загинуло 46 людей, серед яких шестеро дітей, близько 80 людей зазнали поранень.