Від початку війни до Буковини із прифронтових регіонів переїхали шість дитбудинків сімейного типу

Від початку повномасштабного російського вторгнення Чернівецька область прихистила 6 дитячих будинків сімейного типу. У цих сім'ях проживають 49 дітей.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу розповіла в.о. начальника Служби у справах дітей Чернівецької ОВА Амалія Буза.

"Станом на сьогодні до нас переїхали і поселилися 6 будинків сімейного типу, в яких виховуються 49 дітей. Також є 4 прийомні родини, в яких виховується 8 діток. І маємо ще 27 сімей опікунів, в яких проживають 35 дітей. Усі вони переїхали до нас від початку повномасштабної війни із прифронтових чи окупованих територій", - сказала Буза.

Серед таких дитячих будинків сімейного типу є родини із Херсона, Донецької області, Луганщини, Дніпра, Сум, які досі бояться повертатися у рідні міста із дітками через близькість бойових дій.

Читайте також: В Україні створили Державну службу у справах дітей

"Для таких будинків сімейного типу разом із громадами ми підшуковуємо необхідне житло. І також наша область подається на участь у різних проєктах із будівництва нового житла для таких сімей", - додала чиновник.

Також сім'ям із прийомними дітьми, які переїхали із прифронтових регіонів до Буковини допомагають винаймати житло різні громадські організації.

Як повідомлялося, на Прикарпатті від початку війни з фронтових регіонів прийняли 16 родин, які виховують дітей-сиріт.