У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів

Фото

У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів і ще 11 людей отримали юридичну та законодавчу базу для роботи.

Про це повідомляє Миколаївської ОВА в Фейсбуці з посиланням на Сектор ветеранів Миколаївщини, передає Укрінформ.

«У Центрі ветеранського розвитку на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили завершився другий етап навчання у рамках проєкту «Помічник ветерана». 11 людей з різних територіальних громад області отримали сертифікат та свідоцтво про підвищення кваліфікації. Навчання тривало три тижні», - йдеться у повідомленні.

За словами директорки центру ветеранського розвитку Катерини Зуб, протягом цього часу учасники отримали юридичну та законодавчу базу для роботи із ветеранами та членами їхніх родин.

У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів / Фото: Миколаївська ОДА

Привітали майбутніх фахівців із завершенням навчання координаторка проєкту в Миколаївській області Неллі Яровенко та директор міського центру підтримки ветеранів війни Віктор Мойсеєв.

«Відтепер сертифіковані фахівці допомагатимуть захисникам і захисницям адаптуватися до цивільного життя після повернення з фронту», – сказала Яровенко.

Читайте також: На Полтавщині пройшли навчання перші помічники ветеранів

За її словами, відповідно до класифікатора посад наразі визначена повноцінна професія для помічників ветеранів – це фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 23 помічники ветеранів отримали сертифікати про закінчення курсів, які проходили в Центрі ветеранського розвитку на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

Читайте також: Перші помічники ветеранів отримали сертифікати на Сумщині

Миколаївщина є однією з чотирьох пілотних регіонів, де впроваджується проєкт «Помічник ветерана». Завдяки його реалізації бійці зможуть легко перейти від військової служби до цивільного життя.