На Донеччину повернулися понад 220 тисяч жителів, які евакуйовувалися з 24 лютого 2022 року

На Донеччину з різних причин повернулися 220,5 тис. жителів, які раніше евакуйовувалися з регіону від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомив заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Павло Челпих на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На даний час, за нашими щоденними підрахунками, до Донецької області після евакуації в більш безпечні регіони назад повернулися 220,5 тисячі мешканців. У всіх різні причини повернення», - сказав Челпих.

Читайте також: Евакуація з Херсона автобусами продовжиться - ОВА

За його словами, наприклад, після обстрілу у місті Краматорськ залізничного вокзалу (8.04.2022 р. - ред.) спостерігався дуже різкий потік тих, хто виїжджав із регіону, тоді різко збільшилася евакуація. Але на даний час до міста Краматорськ повернулися 66 тис. мешканців, а загалом повернулося у Краматорський район 128 тис. людей.

Челпих додав, що перед опалювальним сезоном люди, як правило, виїжджають, а навесні знову повертаються до своїх осель.

«Навесні кількість повернення збільшується. Вибачте, люди їдуть на свої городи, бо обов'язково треба посадити картоплю під бомбардуванням. Таке життя…», - заявив посадовець.

Він констатував, що за весь час з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації з Донецької області було евакуйовано 1,354 млн мешканців.

«Зараз, на сьогоднішній день, за статистикою, а статистику ми ведемо щоденно - голови громад звітують перед нами і узагальнюють її. І так, за оперативними даними, на даний час на території Донецької області знаходяться 525 тисяч мешканців», - нагадав Челпих.

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та промислові будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти.