В Україні через негоду знеструмлені 52 населених пункти

Станом на ранок 26 грудня через несприятливі погодні умови в Україні залишилися без електропостачання 52 населених пункти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Через негоду знеструмлено 52 населених пункти, найбільше в Донецькій, Тернопільській і Хмельницькій областях, обмеження електропостачання не застосовується", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за добу енергетики відновили електропостачання 11 населених пунктів на Донеччині, а також 2,5 тис. споживачів у Запорізькій області, 361 - у Херсоні та 305 - на Харківщині.

Через негоду залишаються без світла по 16 населених пунктів на Донеччині та Хмельниччині, 14 - на Тернопільщині, 4 - на Харківщині, 2 - на Сумщині.

Внаслідок бойових дій знеструмлено 148 населених пунктів на Донеччині, 54 - на Сумщині, 63 - у Запорізькій області, 22 - на Чернігівщині, а також 16 тис. споживачів на Харківщині. Крім того, без світла залишаються 45 населених пунктів у Херсонській області та 4,9 тис. споживачів безпосередньо у Херсоні.

Через технічні причини знеструмлені по 4 населених пункти у Запорізькій та Чернігівській областях, 34 споживачі на Дніпропетровщині.

Читайте також: МВФ прогнозує зростання цін на копалини, важливі для «чистої» енергетики

Як повідомлялося, станом на ранок 25 грудня через несприятливі погодні умови залишалися без електропостачання 72 населених пункти.