На Полтавщині в ямі зі сміттям виявили тіло жінки, поліція затримала підозрюваного у вбивстві

Оновлено

У Полтавській області в ямі зі сміттям виявили тіло жінки зі слідами насильницької смерті, поліція затримала підозрюваного.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Тіло жінки зі слідами насильницької смерті виявили 15 грудня в лісосмузі, у селі Максимівка Кременчуцького району. Місцеві жителі побачили загиблу в ямі зі сміттям та повідомили про це до поліції. Цього ж дня, через кілька годин правоохоронці затримали особу, імовірно причетну до злочину.

Як повідомив заступник начальника обласної поліції Сергій Рекун, зловмисник намагався переховуватися від правоохоронців. Утім під час реалізації невідкладних оперативно-слідчих заходів, із залученням криміналістичної лабораторії, місцевим поліцейським та оперативникам Кременчуцького райуправління поліції вдалося вийти на слід фігуранта.

Читайте також: У полтавському гуртожитку виявили тіла чотирьох людей

За інформацією поліції, загиблою є 51-річна місцева жителька. У причетності до її умисного вбивства правоохоронці обґрунтовано підозрюють 43-річного жителя Кременчука. Попередньо відомо, що чоловік спричинив жінці тілесні ушкодження за місцем проживання та через деякий час вивіз її до лісосмуги.

Тіло загиблої направили на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. Також слідчі спрямували на експертне дослідження вилучені з місця події речові докази.

«Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу», - зазначив Рекун.

Слідчим підрозділом відділення № 2 Кременчуцького райуправління поліції, за процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання – від семи до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Читайте також: У Києві стоматолог отримав 10 років тюрми за замахи на вбивство та крадіжки

Як повідомляв Укрінформ, На Полтавщині вантажний потяг смертельно травмував чоловіка. Від отриманих травм чоловік загинув на місці.