На Миколаївщині 15 років в’язниці дали російському агенту, який шпигував за технікою ЗСУ

Агенту російського ГРУ, який шпигував за Силами оборони України на Миколаївщині, суд виніс вирок у вигляді 15 років ув’язнення.

Про це повідомили в СБУ, передає Укрінформ.

«Зловмисник збирав розвіддані про орієнтовну кількість та геолокації особового складу і військової техніки Сил оборони на території регіону. Для прихованого стеження за підрозділами українських захисників використовував відеореєстратор, який приховав у салоні власного авто», - йдеться у повідомленні.

Серед особливих завдань ворожого агента було виявлення місць дислокації та переміщення військової техніки ЗСУ в прифронтових районах.

Отримані відомості він месенджером передавав своєму «куратору» – кадровому співробітнику російського ГРУ. Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки серії повітряних атак на військові об’єкти українських захисників.

Контррозвідка СБУ задокументувала злочинні дії російського агента та затримала його в Миколаєві у вересні 2022 року. «Тоді завдяки оперативному реагуванню української спецслужби вдалося запобігти новій хвилі ракетних та дронових ударів агресора по Миколаївщині», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Шпигував за ППО: на Миколаївщині оголосили підозру російському агенту

Суд призначив йому 15 років тюрми, визнавши російського агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років позбавлення волі засудили агента ФСБ Росії, який у Харкові готував диверсії проти українських льотчиків та спецпризначенців.