Ужанський нацпарк спростував інформацію про вбивство прикордонниками ведмедиці

Ексклюзив

Ужанський національний природний парк спростував інформацію щодо незаконного полювання прикордонниками Чопського загону, під час якого вбито дику тварину.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

"12 грудня цього року набрало законної сили рішення Господарського суду Закарпатської області за позовом 94-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України про захист ділової репутації. Суд ухвалив рішення задовольнити позов прикордонників, визнати недостовірною і такою, що порушує ділову репутацію 94-го прикордонного загону, інформацію, викладену в публікації в соціальній мережі Facebook на сторінці Ужанського національного природного парку", - поінформувала вона.

У тій інформації, зокрема, йшлося про незаконне полювання прикордонниками Чопського загону, під час якого начебто вбито дику тварину.

Водночас колишній начальник відділу держохорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца, який у березні звинуватив прикордонників у незаконному полюванні на ведмедя, повідомив кореспонденту Укрінформу, що звільнився з нацпарку.

Читайте також: Ведмеді та рисі: українців попереджають про небезпеку диких тварин у Карпатах

"Я в липні місяці написав заяву на звільнення. У мене з керівництвом нацпарку різні уявлення про те, як має вестися природоохоронна діяльність", - сказав він.

За словами Каменци, провадження у справі триває, утім, за понад півроку його ні разу не було допитано у справі. "В наступний вівторок я маю бути у слідчого в ДБР з приводу цього провадження", - зазначив він і заявив, що "пост, який сьогодні спростував нацпарк, писала інша особа".

Як повідомляв Укрінформ, у травні начальник відділу державної охорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца опублікував допис у Фейсбуці та фото чоловіків у формі прикордонників біля мертвої ведмедиці. Як зазначали тоді в нацпарку, за наявною у них інформацією вони мають підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПСУ. Держприкордонслужба заперечувала цей факт.