На Запоріжжі загарбники складають реєстр тих, хто не взяв паспорт РФ - погрожують депортацією

На тимчасово окупованій території Запорізької області розпочалась чергова хвиля фільтрації. Людей, які не отримали російські документи, вважають іноземцями, яких можуть депортувати.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

“У нас розпочалась чергова хвиля фільтрацій. Наприклад, в Мелітополі та районі розпочалась хвиля побудинкових обходів. Навіщо вони це роблять? Наразі вони намагаються створити реєстр людей, хто не отримав рашистський паспорт, аби з 1 січня, як вони і обіцяли, вважати їх іноземцями і реєструвати за міграційним законодавством. Тобто, можна на території перебувати 30 діб після оформлення міграційної карти, а потім ворог збирається їх депортувати”, - сказав мер.

Читайте також: На ТОТ Запорізької області загарбники шукають у соцмережах «диверсанток»

Крім того, до Енергодара без паспорта в'їхати неможливо.

Також пересування авто на українських номерних знаках дуже ускладнено.

“Ворог посилює контроль за тими мешканцями, які відмовились брати російські документи і будь-які інші російські документи”, - додав він.

Читайте також: На окупованому Запоріжжі загарбники привласнюють житло місцевих - Федоров

У людей відбирають майно. Хоча ворог називає це “націоналізацією”, а по-друге, - загарбники готуються до показових депортацій, аби залякати інших людей.

Раніше повідомлялось, на тимчасово окупованій території Запорізької області збільшується кількість ворожих військ.