Чорнобаївку могли обстріляти через анонс поховання військового - почали розслідування

Правоохоронці проводять розслідування щодо публікації Чорнобаївською військовою адміністрацією поста у соцмережі, де були вказані місце і час прощання з загиблим на війні військовим.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Нині правоохоронні органи та СБУ проводять розслідування. Також ініціював проведення службового розслідування відносно начальника Чорнобаївської СВА Ігоря Дударя», - йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА розповів, що напередодні обстрілу села, що стався 23 листопада, Чорнобаївська військова адміністрація опублікувала у соціальній мережі пост, вказавши місце і час прощання з загиблим героєм.

Прокудін пояснив, що ще тоді надав доручення невідкладно виправити ситуацію. Той пост видалили, а церемонію поховання перенесли на інший час та місце.

«На жаль, учора ворог безжально обстріляв село, використовуючи касетні боєприпаси. Загинули троє людей, ще пʼятеро місцевих жителів – поранені», - зазначив Прокудін.

Читайте також: Унаслідок ранкового обстрілу Херсона зруйнована дитяча бібліотека

Начальник ОВА підкреслив, що «страшно навіть уявити» скільки було б постраждалих, якби не вжили заходів і церемонію прощання не перенесли.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада росіяни обстріляли Чорнобаївку на Херсонщині, було відомо про трьох загиблих. Кількість поранених внаслідок обстрілу Чорнобаївки зросла до п’яти.