Росіяни планують на Арабатській стрілці показову «здачу» українських паспортів - готують сюжет для ТБ

У тимчасово захопленому Стрілковому на Херсонщині російські загарбники запланували "місячник" здачі українських паспортів для російської пропаганди.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"У Стрілковому Херсонської області. російські окупанти запланували проведення так званого місячника здачі українських паспортів", - сказав Ковальов.

За його даними, тих українських громадян, хто здаватиме українські паспорти, окупанти хочуть знімати на відеокамери, щоб потім показувати у своїх пропагандистських сюжетах на російському телебаченні.

Речник Генштабу також повідомив, що у районі населеного пункту Раденськ Херсонської області у підрозділах російських окупантів почастішали випадки відмови мобілізованих російських терористів від виконання наказів на ведення наступальних дій і дизертирства через значні втрати у живій силі.

Читайте також: Росіяни на ТОТ погрожують звільняти з роботи власників українських паспортів - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники мінують критичну інфраструктуру. Вони закопують вибухівку поблизу стаціонарних газорегулювальних пунктів, електричних підстанцій та об’єктів критичної інфраструктури.