На Харківщині до проєкту «Помічник ветерана» приєдналися вісім громад

На Харківщині до пілотного проєкту “Помічник ветерана” приєдналися вісім громад.

Про це повідомила пресслужба Харківської ОВА, передає Укрінформ.

“На Харківщині проєкт реалізують у Богодухівській, Валківській, Балаклійській, Красноградській, Лозівській, Харківській, Чугуївській та Пісочинській територіальних громадах”, - повідомили в ОВА.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як зазначив начальник обласного управління у справах ветеранів Олег Пуль, кандидати в помічники мають подати заяву на платформі е-Ветеран, а потім пройти співбесіду із профільними комісіями, які формуватимуть у громадах. До комісій, зокрема, мають входити представники громадських об’єднань ветеранів та членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць.

“Після відбору проходить тритижневе навчання у Центрі ветеранського розвитку. Така установа працює в Харкові на базі Каразінського університету”, - розповів Пуль.

Читайте також: Уряд розширив проєкт інституту помічника ветерана ще на п'ять областей і Київ

Як повідомляв Укрінформ, пілотний проєкт “Помічник ветерана” стартував 1 липня 2023 року. Головним завданням помічника стане всебічна допомога в переході від військової служби до цивільного життя захисників та захисниць. Експериментальний проєкт реалізується до 31 грудня. А після цього Мінветеранів узагальнить практику залучених областей, і у 2024 році масштабує проєкт по всій Україні.

За розрахунками Міністерства у справах ветеранів, помічників буде близько 15 тисяч. Очікується, що один фахівець зможе охопити допомогою близько 100 ветеранів.