Нідерланди допоможуть знешкоджувати вибухівку на Миколаївщині

Нідерланди готові активно взаємодіяти із правоохоронними відомствами Миколаївщини та долучитися до процесів знешкодження вибухонебезпечних предметів на території регіону.

Про це повідомили в ГУНП Миколаївської області, передає Укрінформ.

14 жовтня у Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області відбулася зустріч представників поліції й прокуратури регіону з членами посольства Королівства Нідерландів в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Єннесом Де Молом, йдеться у повідомленні.

На зустрічі обговорили поточну ситуацію в області та особливості несення служби поліції в умовах воєнного стану. Також йшлося про стан розслідування воєнних злочинів та особливості притягнення до відповідальності винних осіб. Обговорили й заходи для забезпечення безпеки громадян у районах проведення бойових дій та на деокупованих територіях.

Читайте також: Нідерланди допоможуть Україні в отриманні патрульних суден - Рютте

«Посол Де Мол також висловив готовність Нідерландів активно взаємодіяти із правоохоронними відомствами Миколаївщини та долучитися до процесів знешкодження вибухонебезпечних предметів на території регіону», - зазначили в ГУНП.

Як повідомляв Укрінформ, Мінекономіки закликає фермерів при розмінуванні земель користуватись послугами фахівців, аби мінімізувати усі потенційні ризики.