В Івано-Франківську проходить форум Via Carpatia

Міжнародний форум Via Carpatia проходить в Івано-Франківську.

Про це повідомляє Укрінформ. 

«Ми традиційно проводимо форум Via Carpatia на Прикарпатті, як правило, це Верховина і Криворівня. Цього року вирішили відкрити в Івано-Франківську через те, що ... тут безпечніше, є сховища… Головним є те, що Прикарпаття для всіх українців є місцем сили, і наше головне завдання тут – говорити про майбутнє України після перемоги», - зазначив ініціатор форуму народний депутат Микола Княжицький. 

За його словами, у форумі беруть участь "люди, які хочуть змінити країну": волонтери, громадські активісти, військові, письменники, представники ініціатив, які допомагають переселенцям, родинам військових та фронту.

Читайте також: Олександра Матвійчук: Україна потребує відновлення не після перемоги, а вже зараз

«Ми чудово розуміємо, що навіть після війни все одно будемо мати поряд небезпечного сусіда, і ми мусимо мати сильну армію, яку треба озброювати, фінансувати і підтримувати. Для цього нас має бути багато, щоб ми працювали і Україна стала справжнім дивом демократії і економіки в майбутньому», - переконаний Княжицький. 

Як повідомлялося, 13-15 жовтня Івано-Франківськ приймає форум Via Carpatia. У програмі - університетські лекції, публічні дискусії, зустрічі з військовими письменниками, вручення премії Станіслава Вінценза, перегляд вистави “Нація” та кінофільмів, мистецькі виставки та дитяча книжкова програма.