В Україні через негоду знеструмлені 252 населені пункти

Негода призвела до знеструмлення 252 населених пунктів у 7 областях. На Донеччині через обстріли без енергопостачання залишилися 42 населені пункти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Через несприятливі погодні умови знеструмлено 252 населених пункти в Донецькій, Житомирській, Київській, Полтавській, Сумській, Хмельницькій, Чернігівській областях. Більшість із них - на Київщині, де залишаються без світла 15,3 тис. споживачів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок бойових дій на Донеччині знеструмлювалися 42 населених пункти. Без енергопостачання також залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

За добу енергетики відновили живлення 43 тис. споживачів, які знеструмлювалися через бойові дії. Більшість із них – це абоненти у Донецькій області.

У Херсоні енергетики заживили майже 300 точок доступу, у місті після повені залишаються знеструмленими 1,7 тисячі споживачів.

Внаслідок технологічних порушень у Запорізькій області знеструмлювалися 6 населених пунктів.

Зазначається, що з планового ремонту вийшов гідроагрегат однієї з гідроелектростанцій потужністю понад 300 МВт.

Читайте також: Україна отримала два автотрансформатори, які забезпечать світлом півмільйона споживачів

Як повідомлялося, із 1,7 ГВт додаткових потужностей, які планувалося додати до енергосистеми до початку опалювального сезону, вже додані 1,5 ГВт.