У Слов’янську затримали російську інформаторку, яка з вікна шпигувала за технікою ЗСУ

Контррозвідка СБУ затримала ворожу коригувальницю, яка намагалась виявити у Слов'янську Донецької області локації Сил оборони та навести по них російські удари.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Найбільше ворога цікавили маршрути переміщення артилерії Збройних сил України, у тому числі реактивних систем залпового вогню, задіяних у контрнаступі під Бахмутом.

Щоб відслідковувати переміщення українських військ, фігурантка облаштувала у власній квартирі своєрідний «спостережний пункт» біля вікна.

Отриману інформацію жінка передавала на один із Телеграм-каналів, який адмініструють представники російських спецслужб.

У результаті контрдиверсійних заходів співробітники СБУ затримали зловмисницю.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Читайте також: СБУ затримала коригувальника ракетного удару по військових та енергооб’єктах Харкова

Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні СБУ затримала в Херсоні інформаторку депутата Держдуми РФ Ігоря Кастюкевича, якого Кремль призначив одним із кураторів тимчасово захопленої частини Херсонської області.