У Львові зустріли національну збірну після повернення з Invictus Games

Фото

У Львові відбулася урочиста зустріч національної збірної команди України, яка повернулася з міжнародних змагань з адаптивних видів спорту Invictus Games 20 у німецькому Дюссельдорфі.

У церемонії взяли участь спортсмени, їхні тренери, міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, голова Львівської ОВА Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Львові зустріли національну збірну після повернення з Invictus Game / Фото: Facebook, Максим Козицький

Лапутіна зазначила, що цього року наша збірна повернулася із рекордною кількістю нагород. 

“Фантастичний виступ української збірної на Іграх Нескорених! Рекордний медальний врожай! Ви всі – наші герої, вами пишається вся країна. 34 медалі – це просто неймовірний результат. Ви зробили неможливе – в умовах широкомасштабної війни, коли ви всі хотіли залишитися на фронті, зі своїми побратимами, родинами, ви поїхали та гідно представили Україну за кордоном. І ви не тільки перемогли, а й показали усьому світу, що українці – нескорені і непереможні”, – сказала вона.

Лапутіна підкреслила, що Міністерство ветеранів буде розвивати інфраструктуру ветеранського спорту

Козицький, своєю чергою, зауважив: коли засновник змагань, принц Гаррі, стає на коліно – це величезна повага і честь. “Весь цивілізований світ на нашій стороні й весь цивілізований світ знає, яку ціну ми платимо за війну”, - додав він. 

Головна тренерка української збірної Олена Яновська зауважила, що результату вдалося досягти, незважаючи на дуже стислі терміни підготовки. "Ви змогли зробити все можливе і неможливе і фактично з нуля підготуватися до того рівня, на який інші команди йшли більше року", - зазначила Яновська.

У Львові зустріли національну збірну після повернення з Invictus Games / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: Зеленський привітав переможців Invictus Games із рекордною кількістю медалей

Як повідомлялося, Invictus Games-2023 проходили у Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня. У них брали участь близько 600 спортсменів із 22 країн, які змагалися у 10 видах спорту. Україну представили 25 учасників. Наша збірна вчетверте в історії виступила на Іграх нескорених. 

У 2017 році українці здобули 14 нагород, у 2018 – 20, у 2022 – 16. В Іграх беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.