Помер колишній очільник Херсонської ОДА Лагута

Помер колишній очільник Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної державної адміністрації у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Передчасно пішов з життя колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута. Висловлюємо щирі співчуття родині покійного та поділяємо її горе. Розуміємо гіркоту втрати усіх, хто знав, любив і поважав Геннадія Миколайовича», - йдеться у повідомленні.

Лагута народився 10 серпня у 1974 році у Бердянську (Запорізька область). У Херсон переїхав наприкінці 90-х років. Працював у Держслужбі охорони.

У 2016 році Лагута влаштувався заступником директора на херсонське комунальне підприємство "Сервіс-центр". Пізніше очолив це паркувальне КП.

З 2019 року був помчіником-консультантом нардепа Ігоря Колихаєва. У лютому 2020 року очолив його партію "Нам тут жити".

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну він поїхав з Херсона і зник майже на пів року. 9 липня 2022 року Лагуту звільнили з займаної посади.

3 лютого 2023 року Лагуті оголосили про підозру за двома статтями: шахрайство та підробка документів. За даними слідства, навесні 2022 року Лагута попросив місцеву підприємницю надати йому позашляховик у безоплатне користування «для службових цілей». А у липні 2022 року він скористався її відсутністю в Україні та приватизував авто через приватного нотаріуса. Згодом продав його своєму підлеглому, керівнику патронатної служби Херсонської ОВА. А наступного дня той «перепродав» його Лагуті назад.

Як відомо, 7 лютого 2023 року на своєму засіданні уряд підтримав проєкт Президента про призначення очільником Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.