Росіяни обстріляли Макіївку на Луганщині, загинув чоловік

Ввечері 11 вересня російська армія обстріляла Макіївку Луганської області, загинув літній чоловік.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, обсяг руйнувань у Макіївці зранку уточнюватиметься.

"Один-два рази на тиждень ми доставляємо до звільнених населених пунктів їжу та побутові речі і наполегливо пропонуємо місцевим жителям убезпечити себе – погодитися на евакуацію. Втім, чим менше людей залишається, тим більш неохоче вони погоджуються покинути власне, хай і посічене ворогом, майно", – зазначив начальник ОВА.

Як повідомив Лисогор, ворог завдав авіаційних ударів біля Надії, Новоєгорівки, Діброви, Білогорівки. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждала Білогорівка. Українські оборонці продовжують успішно стримувати ворога в районі Новоселівського.

В ОВА підкреслили, що на початку вересня "окупаційна влада міст Луганщини відзвітувала про початок навчального року і нібито про бажання дітей йти до школи за російською програмою. Тільки от навчати в зруйнованих населених пунктах не завжди є кому. Із Луганська та рф туди їхати не хочуть. Місцевих не вистачає. У Лисичанську роботу вчителем середньої школу пропонують у газеті, яку роздають на вулиці".

Як зазначили в обладміністрації, "гроші закінчуються – саме тому російське керівництво запропонувало виплачувати гроші за народження дитини тільки через п’ять років від дня отримання громадянства рф". Це, підкреслили в ОВА, має скоротити видатки державного бюджету Росії.

Читайте також: На Луганщині під Новоєгорівкою точаться бої за важливі висоти

"Символічно, - ідеться в повідомленні, що ця заява надійшла після завершення так званих "перших виборів" на окупованій території, де збирали документи і обіцяли вищеназвані кошти нараховувати усім родинам, в яких є дитина, народжена не раніше 2007 року".

Тепер доведеться зачекати щонайменше п’ять років, навіть жінкам із немовлям. "Вибори фейкові – обіцянки, як виявилося, теж", - підкреслили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захоплених районах України загарбники не допускають до занять у спортивних школах підлітків, яким виповнилося 14 років, без наявності паспорта РФ.

Фото ілюстративне