У низці сіл Херсонщини відновити електропостачання неможливо через обстріли - голова ОВА

На Херсонщині у селах вздовж Дніпра відновити електропостачання неможливо через обстріли, а також масштабні руйнування мережі.

Про це у Телеграмі повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

“Стосовно Садового, Понятівки, Тягинки, Ольгівки і далі вздовж Дніпра до Козацького - відновити електропостачання просто неможливо. І через безпекову ситуацію, і через знищення великих підстанцій, опор і електромереж. Росіяни, коли відходили, підірвали все. Якби ми навіть мали відповідне обладнання, заїхати з великою кількістю техніки, щоб все полагодити, неможливо, тому що відразу буде “приліт”, - пояснив керівник області.

За словами Прокудіна, зараз робиться все можливе, аби відновити електропостачання мікрорайону “Корабел“ у Херсоні.

Читайте також: На Херсонщині за добу через російську агресію загинули три людини

"Не все так просто, як здається на перший погляд. Великий обсяг робіт, основних і супутніх. Бригади енергетиків лагодять трансформаторні підстанції, міняють затоплені лічильники, заміняють пошкоджені кабелі”, - зазначив начальник ОВА.

Він додав, що херсонським енергетикам допомагають місцеві комунальники та фахівці з Миколаєва. Також адміністрація просить допомоги в посиленні бригад енергетиків у Житомирської та Хмельницької областей.

Читайте також: У деокупованих Добрянці та Трудолюбівці на Херсонщині відновили газопостачання

Як повідомлялося, 18 серпня до мікрорайону Корабел подали напругу та почали підключати абонентів.