На Прикарпатті ухилянтів переправляли через кордон на квадроциклах

Фото

На Прикарпатті СБУ викрила канал незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних, яких перевозили на квадроциклах.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«СБУ заблокувала механізм переправлення ухилянтів через кордон, який діяв у Верховинському районі Івано-Франківщини. Ухилянтів переправляли на квадроциклах поза пунктами пропуску в лісистій місцевості Карпатських гір», - повідомляє управління СБУ.

За їхньою інформацією, коштувала така «послуга» $4 000 з одного чоловіка.

«СБУ встановила, що до організації злочину причетний 28-річний житель Надвірнянського району. Він підшукував клієнтів та організовував перетин ними кордону», - додають у СБУ.

Читайте також: До Польщі виїхали 80 тисяч українців мобілізаційного віку – ЗМІ

Зазначається, що організатора незаконної оборудки затримали на отриманні від ухилянта $1 000  як частину оплати за сприяння у виїзді за кордон. Перевезенням військовозобов’язаних безпосередньо займався провідник, якого залучили на допомогу.

Військова контррозвідка СБУ затримала провідника та трьох ухилянтів поблизу гірського села Гринява неподалік кордону з Румунією. У фігуранта вилучили квадроцикл та $4 400 авансу, отриманого за послуги з перевезення військовозобов’язаних. Одночасно з цим відбулося затримання організатора злочину. У нього вилучили кошти, отримані за незаконні «послуги», та оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці готують підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України перевізнику та проводять розшук ще одного спільника.

Читайте також: Прикордонники затримують до 30 ухилянтів за добу - Демченко

Фігурантам загрожує позбавлення волі до дев'яти років з конфіскацією майна.

Військова контррозвідка проводить заходи для встановлення військовослужбовців прикордонного загону, які «заплющували очі» на переправлення чоловіків через кордон поза межами пунктів пропуску.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці викрили посадовців військово-лікарської комісії та військкомату, які переправляли ухилянтів за кордон.

Фото: СБУ