На Донеччині цієї зими централізованого опалення не буде у восьми містах

У Донецькій області цієї зими централізованого опалення не буде у восьми містах: Бахмуті, Сіверську, Торецьку, Часовому Яру, Вугледарі, Авдіївці, Святогорську і Лимані.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусева, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Не буде централізованого опалення в містах: Бахмут, Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, Вугледар, Авдіївка, Святогірськ і Лиман. Не зможемо (відновити – ред.), бо там немає газу, перебиті газопроводи. У всіх інших містах буде централізоване опалення або за рахунок газових котлів, або за рахунок модульних вугільних котлів, але воно буде», - сказала Гусева.

Вона зазначила, що в громадах, де не буде централізованого опалення, люди будуть грітися за допомогою пічок-булер'янок, буржуйок, які адміністрації міст та області надають і надавали, також буде забезпечення жителів дровами, пелетами. «Є певна програма, є допомога міжнародних організацій, це вже буде все в індивідуальному порядку, ми цим вже займаємося», - додала Гусева.

Читайте також: Готовність ЖКГ до опалювального сезону становить понад 70% - Кубраков

Вона зауважила, що в інших містах на Донеччині, де теплопостачальні підприємства запланували собі підготовку обʼєктів до опалювального сезону, до 1 жовтня повинні повністю всі ці обʼєкти підготувати. 

«На жаль, у нашій області наразі є невелике відставання від рекомендованих цифр, і середня цифра підготовки Донецької області до опалювального сезону станом на сьогодні становить 63%», - сказала Гусева. 

Вона додала, що при цьому на більш ніж 70% в регіоні до зими підготувались такі громади, як: Андріївська, Білозерська, Великоновосілківська, Гродівська, Іллінівська, Костянтинівська, Мирноградська, Покровська, Очеретинська, Словʼянська. 

Більш повільними темпами готуються до зими Миколаївська, Комарська, Селидівська, Лиманська та Святогірська громади. «В них гірші показники, але ми допомагаємо чим можемо. Думаємо, що до 1 жовтня вони теж матимуть задовільні показники», - сказала Гусева.

Читайте також: Уряд залишив незмінною ціну на газ для виробників тепла до кінця опалювального сезону

При цьому вона нагадала, що внаслідок бойових дій нині в області зруйновано 110 обʼєктів теплопостачання, і це впливає на підготовку до опалювального сезону.

Як повідомлялося, Донецька область постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки та інфраструктурні об'єкти.