Командира підрозділу «міліції ЛНР» засудили до 10 років в'язниці

Фото

За матеріалами СБУ термін за ґратами отримав ще один бойовик окупаційних військ, захоплений українськими військовими у боях на сході України.

Як передає Укрінформ, про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці.

«Житель Перевальського району командував підрозділом, який брав участь у боях у Донецькій та Луганській областях. У полон потрапив у червні 2023 року під час виконання бойового завдання під Бахмутом. Слідством доведено вчинення ним посягання на територіальну цілісність України та участь у незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України). Бойовика засуджено до 10 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві до 15 років ув’язнення засудили двох бойовиків «Л/ДНР»

Правопорушник надав слідчим СБУ свідчення щодо своєї участі у збройних формуваннях країни-агресора, своїх командирів, отриманих наказів тощо.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв пресцентр СБУ, Служба безпеки повідомила про підозру п’яти російським десантникам, які розстріляли авто з киянином під час окупації Бучі.