Смертельна ДТП на Вінниччині: дворічний хлопчик загинув у день народження – джерело

У смертельній ДТП на Вінниччині з 12 жертвами загинули дві родини з дітьми та їхні знайомі, в найменшого був день народження.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило поінформоване джерело.

«За попередніми даними, водій автомобіля ВАЗ «двійка» виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з великовантажним автомобілем DAF, який перевозив ліс-кругляк. У легковику перебували дві родини з дітьми, усі з одним прізвищем, мешканці с. Бродецьке. А також іще двоє дорослих, чоловік і жінка, відповідно з Хмільницького та Могилів-Подільського районів», - повідомило джерело.

За його словами, у найменшого із загиблих, дворічного хлопчика, 22 серпня, коли сталась смертельна ДТП, був день народження.

Читайте також: Масштабна ДТП на Вінниччині: 12 людей загинули, серед них - шестеро дітей

Як повідомляв Укрінформ, дорожньо-транспортна пригода сталась поблизу села Бродецьке Хмільницького району 22 серпня о 19.28. За попередньою інформацією слідства, в результаті зіткнення ВАЗу із вантажним автомобілем DAF загинули водій легковика та 11 його пасажирів, серед яких 6 дітей віком від 2 до 12 років.

Водія вантажівки затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі призначили низку експертиз для встановлення причин та обставин аварії.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди з тяжкими наслідками розслідується кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.