Росіяни скинули авіабомбу на Оріхів: загинув правоохоронець, 12 поранених

Фото

Уранці в суботу внаслідок ворожої атаки по Оріхову Запорізької області загинув правоохоронець, ще 12 людей поранені.

Про це в Телеграмі повідомляє міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Уранці ворог ударив керованою авіабомбою по Оріхову. Внаслідок удару загинув поліцейський. 12 осіб поранено, серед яких четверо працівників поліції», - написав він.

Загиблий - 31-річний капітан поліції.

Читайте також: За добу російська армія атакувала дев'ять областей України - зведення ОВА

Слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальне провадження, про це в Телеграмі повідомляє Поліція Запорізької області, передає Укрінформ.

«Близько 8:40 ворожа КАБ влучила по одній з вулиць Оріхова Запорізької області. Від вибуху загинув поліцейський, ще четверо колег отримали поранення, двоє з них «важкі», - повідомили в поліції.

Також тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали восьмеро громадян, деякі з них також у важкому стані. Парамедики надали постраждалим першу медичну допомогу та наразі транспортують до медичних закладів.

За фактом скоєння РФ чергового воєнного злочину слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація – ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Ворог за добу завдав 67 ударів по Запорізькій області, зруйновані 20 об’єктів

Оріхів потерпає від атак / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Раніше повідомлялось, що вночі противник атакував з південно-східного напрямку п’ятьма ударними БпЛА Shahed-136/131, три з яких знищено протиповітряною обороною у межах Запорізької області.