Ексдепутат Харківської міськради рішенням ВАКС вирушив за ґрати на 3,5 року

ВАКС скасував виправдальний вирок колишньому депутату Харківської міської ради Фазілю Аббасову, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем, і засудив його на три з половиною роки позбавлення волі.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

“11 серпня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП на вирок суду першої інстанції від 21.09.2022, яким виправдано колишнього депутата Харківської міської ради - очільника одного з комунальних підприємств Харкова”, - ідеться у повідомленні.

Суд погодився з доводами прокурора, скасував виправдальний вирок та визнав Аббасова винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (Зловживання владою або службовим становищем).

Вироком суду йому призначено покарання - 3,5 роки позбавлення волі. Колишнього посадовця взяли під варту в судовій залі.

Читайте також: У Кропивницькому викрили банду рекетирів, яку очолював місцевий депутат

Вирок апеляційного суду набирає чинності з моменту проголошення та може бути оскаржений в касаційному порядку у Верховному Суді.

Як повідомлялося, у 2016 році директор комунального підприємства, який на той час був депутатом міськради Харкова, за проведених державних закупівель, діючи в інтересах підконтрольної йому юридичної особи та всупереч законодавству, вніс зміни до тендерної документації. У результаті КП отримало продукцію, яка не відповідала вимогам, установленим у тендерній документації.

Такі зловживання завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень - саме стільки безпідставно отримала фірма-переможниця за постачання обладнання.

При цьому, як установило слідство, частина коштів після отримання надійшла від фірми-постачальниці на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства.

Читайте також: Депутат міськради зі спільниками привласнили ₴10 мільйонів допомоги для ЗСУ - поліція

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня ВАКС призначив колишньому міністру екології та природних ресурсів узгоджене основне покарання у вигляді штрафу розміром чотири тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.