У Херсоні створили мурал, присвячений тимчасово окупованому Криму

Фото

У Херсоні в межах фестивалю муралів на укриттях «Від Конституції до Незалежності» з’явився стінопис, присвячений тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Херсонська міська військова адміністрація.

«Відкритий фестиваль муралів на укриттях «Від Конституції до Незалежності» триває. У центрі міста з’явився стінопис, що присвячений тимчасово окупованому Кримському півострову», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві відкрили мурал із дівчиною, яка на початку війни врятувала собак з Ірпеня

Як зазначається, на стінописі зображений краєвид з вікна на Аю-Даг. Мурал створила херсонська художниця, викладачка Школи мистецтв №1 Альона Петровська. Концепцію запропонував заступник постійного представника Президента України в АРК Денис Чистіков.

Підкреслюється, що орнаменти, які використані на укритті, є копіями малюнків Лесі Українки, що були створені у період її життя в Криму, в яких вона намагалася продемонструвати власне бачення кримськотатарських національних візерунків.

Читайте також: Мурал Бенксі «Діти на «гойдалках» на Хрещатику законсервують

Крім того, як повідомила у Фейсбуці херсонка Оксана Погомій, на укриттях у місті з’явилися і малюнки котиків з кавунами.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.