На Харківщині за добу росіяни вбили двох людей, ще десятьох поранили

У Харківської області російські загарбники за минулу добу вбили двох людей, ще десятьом завдали поранень, зокрема двом працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій та двом поліцейським.

Як передає Укрінформ, про це очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Телеграмі.

Так, унаслідок ворожого удару авіаційними бомбами в селі Кругляківка Куп’янського району пошкоджень зазнали шість будинків, загинули 45-річна жінка і 65-річний чоловік. Із п'ятьох постраждалих з-поміж цивільних четверо госпіталізовані.

"Також постраждали та були госпіталізовані 2 співробітники ДСНС – 22-х та 46-ти років, та 2 співробітники Нацполіції 21-го та 24-х років", – зазначив Синєгубов.

За його даними, усі госпіталізовані перебувають у стані середньої тяжкості, загрози їхнім життям немає.

Протягом минулої доби російська армія обстрілювала населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів з артилерії, мінометів й іншого озброєння.

Читайте також: На Донеччині російська армія минулої доби вбила п'ятьох цивільних

У Куп'янському районі ворожим вогнем поранений 63-річний житель Петропавлівки, у Кучерівці пошкоджень зазнали будівлі цивільних підприємств, сталася лісова пожежа.

У Куп'янську російським обстрілом пошкоджені житлові будинки, сталися пожежі, у Чернещині Ізюмського району пошкоджень зазнали будівлі ферми.

Піротехніки ДСНС, згідно з даними Синєгубова, за добу обстежили понад вісім гектарів території та знешкодили 55 вибухонебезпечних предметів.

На Куп'янському напрямку тривають бойові дії.

"Минулої доби ворог здійснив невдалі спроби йти в наступ в районах Синьківки та північніше Іванівки. Під вогнем наших захисників відступив з втратами", – додав очільник ОВА.

Читайте також: Ворог за добу обстріляв 105 разів Запорізьку область, є загиблий та поранена

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня російська армія скинула чотири керовані авіабомби на село Кругляківка Харківської області, унаслідок чого двоє цивільних загинули, п’ятеро дістали поранення.