Прокурор з Харкова постане перед судом через хабар у $35 тисяч

Фото

Працівники ДБР направили до суду обвинувальний акт щодо прокурора однієї з окружних прокуратур Харкова і його пособниці, яких було викрито на хабарі у 35 тисяч доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“Зловмисників було затримано “на гарячому”, під час отримання грошей у травні 2023 року спільно з СБУ. Прокурор запропонував громадянину за 35 тисяч доларів “допомогти” повернути нерухоме майно, яке у нього відібрали партнери по бізнесу. Він пообіцяв чоловіку, що розпочне кримінальне провадження, у межах якого на майно буде накладено судовий арешт та буде вилучена реєстраційна справа. Це дозволить повернути нерухомість”, - ідеться у повідомленні.

Отримувати гроші прокурор відправив свою співмешканку. Після того, як посередниця взяла хабар, обох зловмисників затримали працівники ДБР.

Прокурор та пособниця обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Готівка та коштовне каміння: на Вінниччині керівник відділу податкової «погорів» на хабарі

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівецькій області оголосили підозру ворожці та адвокату, які заволоділи 300 тис. доларів та підбурювали до надання хабаря фігуранта справи про розкрадання понад 15 млн грн бюджетних коштів.