Міст, який обвалився на Закарпатті, капітально не ремонтували 66 років

Міст через річку Тересва на Закарпатті, який обвалився вчора ввечері, був збудований 1957 року – і відтоді жодного разу капітально не ремонтувався.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури у Фейсбуку.

"Мостовий перехід через річку Тересва знаходиться на автомобільній дорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів. Його було збудовано у 1957 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Проїзд мостом підтримувався виключно в рамках експлуатаційного утримання", - йдеться в повідомленні

В агентстві зазначають, що з 2018 року споруда перебувала в аварійному стані. З огляду на це нею було заборонено проїжджати транспортним засобам, вагою понад 7 тонн. Відповідні знаки попереджали про це обабіч мосту.

"Сьогодні, під час руху вантажівки з піском вагою понад 45 тонн – допустима вага була перевищена у 7 разів – секції аварійного мосту обвалилися. Разом з вантажівкою також провалився легковий автомобіль, що проїжджав через міст. Наразі відомо про 5 потерпілих, один у важкому стані", - інформують у відомстві. 

Міст перекрито поліцією та організовано об'їзд автотранспорту через село Нересниця.

Також зазначається, що Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області планувала відремонтувати міст і виготовила у 2021 році проєкт реконструкції, однак втілити його у життя завадило повномасштабне вторгнення Росії.

В Агентстві відновлення наголосили, що мають досвід швидкого налагодження логістики - як у прифронтових, так і в тилових областях.

Читайте також: На Закарпатті обвалився міст

"Сполучення трасою національного значення Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів буде відновлене якнайшвидше, наші фахівці працюють на місці та вивчають шляхи розв’язання проблеми", - запевнили в Держагентстві.

Як повідомлялося, унаслідок обвалу мосту через річку Тересва на Закарпатті постраждало п'ятеро людей.

Фото: Нацполіція